Rasgulla deliciu indian

de Anastasia in Dulciuri, 26 Apr 2010 | 9421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 2 linguri suc de lamaie
  • un varf de cutit colorant alimentar rosu
  • 1/2 esenta de vanilie sau rom
  • 350 ml. de apa
  • 150 gr. zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasgulla deliciu indian:

Se pune la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati 2 linguri de suc de lamaie, si asteptati pana se desparte branza de zer, turnati laptele intr-o punga confectionata din tifon si puneti branzica obtinuta intr-o cratita cu tot cu punga de tifon, peste ea puneti o cratita cu apa ca sa se scurga bine zerul din ea, o lasati 2~3 ore pana se prinde bine intr-un cas intreg, acest soi de branza se numeste Panir si se face in India.

Dupa ce ati optinut Panirul, il taiati cu un cutit si il maruntiti cu o furculita in graunciori, dupa aceasta operatie luati cate o lingura de compozitie si o framantati in palma cu degetele pana optineti o branza cremoasa si simtiti grasimea cu degetele, formati 10 bile cat o nuca mai mica si le fierbeti in siropul facut din 350 ml. apa cu zaharul, vanilia si colorantul.

Fierbeti timp de 15~20 de minute la foc mic cu distanta intre ele, pentru ca cresc in timpul fierberii, le lasati in cratita cu sirop peste noapte la rece, ca sa mai absoarba din sirop. Acesta este un desert nu numai gustos, dar si sanatos, evident daca nu folositi colorant, puteti sa-l inlocuiti cu suc de sfecla sau morcovi proaspat stors :)

Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasgulla deliciu indian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:37

Dya Daniela Andrei 1

01.05.2014, 12:50

Nu stiam ca acest mod de a pregati branzica proaspata este specifica Indiei! Eu doar asa am pregatit-o pentru BBk! Chiar si acum, la fel o fac!

Anastasia 1

03.05.2014, 12:33

E un desert Indian care se face din acest fel de branza, care are si un nume la ei, la noi tot branza e cam toata

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars decorata cu kiwi